Statut - Članak 38. - Predsjednik Statut - Članak 50. - Tajnik Statut - Članak 48. - Pomoćnik tajnika Statut - Članak 55. - Nadzorni Odbor Statut - Članak 22. - Izbornički tim Statut - Članak 41. - Izvršni Odbor Statut - Članak 45. - Radna tijela Statut - Članak 58. - Časni sud Google Analytics - Audience Google Analytics - Pages

HGS Vijesti HGS Vijesti Feed


Mar 15, 2020 sonja-hgs

Izazov hrvatskim golfericama i golferima: Položimo 100 The R&A Online Certificate Level 1 o poznavanju pravila.

Jan 14, 2020 sonja-hgs

Lovro Horvat i ove je godine odlučio odmjeriti snage sa najboljim juniorima svijeta u SAD-u.  Četiri turnira bila su na programu.

 

 

Nov 21, 2019 sonja-hgs

WAGR je najavio novi obračun bodova igrača- nazvan Power Method, koji se proširuje na sva natjecanja- amaterska, profesionalna, stroke play, match play, ali i stableford natjecanja. Bodovi će se rasporediti igračima u odnosu na njihov ukupni poredak na turniru, u odnosu na prethodni sustav alokacije bodova. Sustav će biti zahtjevniji za igrače koji žele zadržati svoju poziciju, no otvoreniji za sve amaterske igrače. Pratit ćemo naše najbolje igrače i nadamo se i imati nove. 

 

Sep 28, 2019 sonja-hgs

Uvođenjem svjetskog handicapa izgubit će se razlike u vođenju handicapa, pa će handicap biti jednak svima i važeći svuda u svijetu, dok će se administriranje handicapa i dalje voditi na nacionalnoj razini.

Sep 22, 2019 sonja-hgs

Od 20-22.rujna u lijepom sportskom i prijateljskom duhu održano je Otvoreno Juniorsko prvenstvo Hrvatske (Croatian International Junior Championship) u ženskoj i muškoj kategoriji.

Ivan Ninković (HR) potvrdio je svoju prošlogodišnju pobjedu odličnom igrom u kategoriji do 21 (213 udaraca). Preuzeo je vodstvo drugog dana natjecanja sa 68 udaraca. Drugo mjesto u kategoriji U21 zauzeo je Strašek Žiga, dok je treće mjesto zauzeo Slavec Vid iz Slovenije.

U konkurenciji juniora U16 Filippo Ponzano iz Italije pobjedio je s rezultatom 217, drugo mjesto Kotel Bence iz Mađarske i treće mjesto Frappa Alessandro s 222 udarca.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je uvjerljivo ostvarila Lana Malek iz Slovenije.

Čestitke svim sudionicima i pobjednicima.

 


 

Sep 02, 2019 sonja-hgs

Ekipa GLK ZAGREB-I pobjednik je ovogodišnje lige gospode. GK Rovinj i ekipa GLK ZAGREB-II izborile su se za ulazak u 1.ligu u 2020 godini, dok 1.ligu napuštaju ekipe GK ALBATROS i GK BAN JELAČIĆ-I.

Natjecateljski pravilnik 2019

Glavni raspis lige gospode 2019 je ovdje.


 

 

 

 

 

Jul 22, 2019 sonja-hgs

Golf klub Split 1700 pod vodstvom Jurilava Ursića proslavio je 20 rođendan velikim golf turnirom i svečanom večerom uz prisustvo stotinjak uzvanika.

Jun 19, 2019 sonja-hgs

Otvoreno prvenstvo Hrvatske održano je u Savudriji od 13.-tog do 16.-tog lipnja. Ukupni pobjednik u muškoj konkurenciji je Alexander Kopp iz Austrije, dok je među damama pobjedila Muhlbauer Katharina, također austrijanka. 

 

 

 

 

May 29, 2019 sonja-hgs

Utorak 4.6.2019. na golf igralištu Riverside u Zagrebu- pozvane su sve dame znatiželjne isprobati golf, a naravno i sve naše dame golferice da uveličaju i uljepšaju ovaj dan!

 

 

 

 

May 05, 2019 sonja-hgs

Petnaest godina HPGA organizira juniorske turnire. HPGA MINI GOLF KUP je natjecanje hrvatskih juniora i juniorki u organizaciji i pod pokroviteljstvom HPGA u sklopu programa razvoja talenata, s ciljem razvijanja natjecateljskih vještina među mladima (s handicapom od 37 do 54) te selekcijskim turnirima za odabir juniora u program razmjene Hrvatska: Škotska

 

 

 

Apr 03, 2019 sonja-hgs

Na golf igralištu Golf Club Ca' Amata u Castelfrancu, odigrao se trodnevni međunarodni golf turnir (na 54 polja) „CITTÀ DI CASTELFRANCO MASCHILE“ od 29 do 31. ožujka 2019. Sudjelovali su igrači iz Italije, Slovenije i Austrije.

Sudjelovalo je 77 igrača, a među njima i jedini hrvatski predstavnik Ivan Ninković.

Ivan je nakon trećeg dana s rezultatima 74-71-70, završio zajedno s još dva igrača s jednakih +2 (215) u doigravanju sistemom „sudden death“. 

Doigravali su Kristjan Bruklec, Vid Potočar i Ivan. Doigravanje nije dugo potrajalo jer se Kristjanu posrećilo i već na prvom polju odigrao birdie dok su Vid i Ivan završili s parom.

Ivan je sveukupno zadovoljan s igrom i uspjehom osvojivši 2.mjesto te s činjenicom da je s time poboljšao i svoj handicap ali i poziciju na WAGR ljestvici.

Dec 30, 2018 sonja-hgs

Na prestižnom turniru "Doral Publix Junior Clasic" održanom od 21. do 23. prosinca na zahtjevnom "Blue Monster" igralištu Donalda Trumpa, mladi hrvatski reprezentativac Lovro Horvat nastupio je u vrlo jakoj konkurenciji od 128 igrača (kategorija Boys 16-18) iz 35 zemalja.

Sa 156 odigranih udaraca Lovro se plasirao na odlično 40. mjesto, što je u konkurenciji najboljih svjetskih igrača izniman uspjeh. Na turniru u svim kategorijama sudjelovalo je ukupno 589 igrača iz 54 zemlje.

Slijedeći veliki izazov bio je jaki 26. kanadski Junior World Challenge turnir od 27 do 30 prosinca, koji se igrao na Copperhead / Innisbrook igralištu nedaleko od Tampe na Floridi na kojem je sudjelovalo 170 igrača iz 26 zemalja. Lovro je s odličnom igrom, od kojih bismo izdvojili -3 drugog dana natjecanja, osvojio ukupno 2.mjesto  na turniru  CJGA World Junior Challenge u skupini juniora U19!

Posljednja etapa ovog sportskog maratona bio je nastup na tradicionalnom "55. Orange Bowl Invitational- Miami" golf turniru od 3 do 6. siječnja 2019. gdje elita svjetskog juniorskog golfa zatvara kalendarsku 2018. godinu. “Orange Bowl ” odigran je na novo redizajniranom i produženom igralištu Biltmore / Miami, gdje je Lovro pokazao odličnu igri u posljednje 3 runde sa +3, +4,+3 udarca iznad para. No prva od četiri runde sa odigranih +10 udarca pokazala se kao nepremostiva prepreka za bolji plasman.
43. mjesto od 55 prijavljenih igrača i 52 priznata rezultata vrlo je dobro, no daleko od realne mogućnosti pokazane na Trump/Doralu i posebice na Copperhead Innisbrook  igralištu sa ”Runner Up” drugim mjestom osvojenim na Kanadskom World Junior Challenge-u 2018.

Veliko iskustvo, igra sa vrhunskim svjetskim igračima  kao i vidno umanjen službeni igrački hendikep zasigurno će doprinijeti odličnoj igri Hrvatske reprezentacije u 2019. godini čiji je Lovro najmlađi član. Bravo Lovro!

Šaljemo čestitke na odličnom rezultatu sa ukupnih -12,  pobjedniku Orange Bowl-a, Andrei Romano iz Italije.

 

 


Prikazano 1 do 12 od 45 (4 stranica)