Statut - Članak 38. - Predsjednik Statut - Članak 50. - Tajnik Statut - Članak 48. - Pomoćnik tajnika Statut - Članak 55. - Nadzorni Odbor Statut - Članak 22. - Izbornički tim Statut - Članak 41. - Izvršni Odbor Statut - Članak 45. - Radna tijela Statut - Članak 58. - Časni sud Google Analytics - Audience Google Analytics - Pages

20 GODINA GOLF KLUBA SPLIT 1700

Jedini aktivni golf klub od Ulicinja do Karlobaga, Golf klub Split 1700 pod vodstvom Jurilava Ursića proslavio je 20 rođendan velikim golf turnirom i svečanom večerom uz prisustvo stotinjak uzvanika.

Prva Osnivačka skupština održana je u restoranu Epetion u Stobreču davne 1999 godine. Počeci su bili skromni da bi danas Golf klub Split 1700 bi respektabilan član Hrvatskog golf saveza i koji broji oko 100 članova.

Proslava tako važnog jubileja privukla je na golf teren u Stobreču pored rijeke Žrnovnice 75 golfera i golferica, ne samo iz Hrvatske nego i iz BiH i Slovenije i igrao se 2 dana.

Prizori na golf terenu uz rijeku Žrnovnicu bili su gotovo nestvarni.Golferi su izvodili početne i završne udarce u prisustvu mnogobrojne publike koja je svaki dobar udarac nagrađivala pljeskom. Takve scene priliče Škotskoj i Americi, a u Hrvatskoj su vrlo rijetke.

Godišnjica Golf kluba Split 1700 bila je pravi praznik za oči i dobar predznak za razvoj golfa u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj.

 

Kad bi se golf teren u Splitu proširio sa 6 na 9 polja postao bi jedan od vodećih centara golfa u Hrvatskoj.

20. godišnjicu Golf kluba Split 1700 uveličali su mnogobrojne javne ličnosti od kojih bi spomenuli: predsjednika Hrvatskog golf saveza Emilija Žubrinića, predsjednika Golf kluba Posušje Veljka Lončara, glavnog urednika Slobodne Dalmacije Jadrana Kapora i mnogih drugih.

Naravno, zaslužni su dobili prigodne zahvalnice, pozdravljeni su i nagrađeni i osnivači kluba a zaslužnim novinarima koji su promovirali golf klub uručena su priznanja.

Pobjednik golf turnira je Tiho Parlov, a za zabavni dio programa pobrinuo se estradni umjetnik Nenad Vetma.

Iako je Golf klub Split 1700 jedini aktivni golf klub u Dalmaciji, a tih 6 golf polja jedino pristojno mjesto za golf u Dalmaciji, budućnost golfa u Dalmaciji niti u jednom trenutku nije ugrožena. No svaki novi golf klub ili golf teren U Dalmaciji bit će stepenica više u razvoju golfa u Dalmaciji i Hrvatskoj.    


Last update: Jul 22, 2019