Statut - Članak 38. - Predsjednik Statut - Članak 50. - Tajnik Statut - Članak 48. - Pomoćnik tajnika Statut - Članak 55. - Nadzorni Odbor Statut - Članak 22. - Izbornički tim Statut - Članak 41. - Izvršni Odbor Statut - Članak 45. - Radna tijela Statut - Članak 58. - Časni sud Google Analytics - Audience Google Analytics - Pages

2020 GODINE DOLAZI SVJETSKI HANDICAP- WHS

Cijeli svijet, pa tako i Hrvatski Golf Savez pripremaju se za uvođenje svjetskog handicapa s kojim će se izgubiti razlike u vođenju handicapa u svijetu, pa će handicap biti jednak svima i važeći svuda u svijetu, dok će se administriranje handicapa i dalje voditi na nacionalnoj razini.

Sigurno Vas interesiraju glavne karakteristike novog sustava. Ovdje možete pročitati, kao i FAQ.

Pogledajte video  s pojašnjenjem kao i prezentaciju što to znači za igrača.

 

Jeste li znali da trenutno postoji 6 glavnih handicap sistema na svijetu?​

 

Koje su glavne značajke WHS?
- handicap će se izračunavati kao prosjek 8 najboljih od posljednjih 20 odigranih rundi (bez vremenskog ograničenja). Kao i do sada, bodovat će se svi formati igre koje su bili važeći u EGA Handicap Systemu, s natjecateljskih i rekreativnih turnira.
- za novi handicap nije potrebno imati puno odigranih rezultata, predviđeno je na 54 polja (3 kvalifikacijske runde), no EGA članice mogu započeti s korištenjem već s jednim odigranim rezultatom, što znači da će novi handicap biti važeći i prije nego igrač odigra 20 rundi
- USGA sustav nastavit će se koristiti za ocjenjivanje težine igrališta (course i slope rating), kao dio WHS-a i stoga će se vjerojatno koristiti i u većoj mjeri
- sustav predviđa utjecaj neuobičajenih i otežanih vremenskih uvjeta- Handicapi se odmah ažuriraju
- Maksimalni broj bodova po rupi i dalje ostaje ekvivalentan Stableford bodovima
- Maksimalni handicap ostaje 54, za oba spola

Što će WHS značiti za EGA igrača?
Za igrače EGA-e, nema značajnijih promjena u pogledu iskustva u igranju golfa.
Igrači će i dalje imati handicap, provjeravati svoj Playing handicap na pojedinom igralištu, igrati i uživati ​​u golfu, te potom prijavljivati rezultate. Svi se izračuni vrše digitalno, a handicap se ažurira automatski.
Razlika je da će izračun handicapa biti različit, tj., na temelju prosjeka najboljih 8, od 20 najnovijih rezultata.acionalni Savezi će i nadalje biti izvor informacija i administracije handicapa. Svi igrači moći će izravno imati koristi od izjednačenog sustava za cijeli svijet.

 

 

Postoji li nešto što EGA igrači trebaju raditi do 2020?

Igrati i uživati u golfu! Štoviše, igrače treba potaknuti da se vrate sa što više odigranih rundi tijekom 2018 i 2019, kako bi imali više rezultata dostupnih u izračunu prvog WHS u vrijeme prijelaza 2020 godine.

 


Last update: Sep 28, 2019

Comments

  Attention: You need to logged in to comment!